توانمد سازی

نام مقاله: بررسی وضعیت ابعاد توانمندسازی کارکنان و ارتباط آن با نگرش کارکنان نسبت به افزایش بهروری در شرکت بورس کالای ایران

واژگان کلیدی:
 چکیده:
 

بهره وری کارگرعلمی ، بزرگترین چالش مدیریتی قرن بیست و یکم است . ارزشمندترین دارایی یک نهاد قرن بیست و یکمی ، کارکنان علمی آن نهاد و بهروری کارکنان علمی خواهد بود. بدون تغییر در دانش، نگرش، مهارت ها و رفتار کارکنان؛ تغییر در تکنولوژی ، فرایندها و ساختار سازمانی در بلندمدت منجر  به شکست خواهد شد. به منظور غلبه بر شرایط نامطمئن ، پیچیده و پویا تنها راهی که پیش روی مدیران قرار دارد، داشتن نیروی انسانی توانمند و کارامد که بنیاد ثروت و دارایی های حیاتی سازمان به حساب می آیند، می باشد.

امروزه سازمان ها نه تنها باید بدانند که چه کاری را چگونه انجام دهند، بلکه باید باید بدانند که کارکنانشان چگونه نسبت به این فرایند واکنش نشان می دهند. مدیریت منابع انسانی در این زمینه نقش مهم و کلیدی ایفا می کند و باید از رویکردهای استرتژیک مانند توانمندسازی کارکنان به عنوان یکی از عوامل کلیدی موفقیت استفاده کند.

 توانمندسازی کارکنان مهمترین موضوع مورد بحث در مدیریت در دهه 90 بوده است. بطور کلی توانمندسازی کارکنان، تفویض قدرت تصمیم گیری و استقلال کاری و مسئولیت به کارکنان می باشد. کوبرگ معتقد است که مدیران و کارکنان هر دو از مزایای توانمندسازی منتفع خواهند شد. ازجمله مهمترین مزایای توانمندسازی، بهبود نگرش کارکنان و درنتیجه بهبود رفتار و عملکرد کارکنان و نهایتا بهبود بهروری می باشد. جامعه آماری این پژوهش شرکت بورس کالای ایران است. وجود نیروی انسانی کارآمد و توانمند در شرکت بورس کالای ایران به عنوان نهادی ملی و تازه تأسیس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لذا به بررسی وضعیت شاخص های توانمندسازی و رابطه آن با نگرش نسبت به بهره وری خواهیم پرداخت. در این تحقیق در ابتدا به معرفی توانمندسازی و مدل های مربوطه می پردازیم. در ادامه عوامل موثر بر توانمندسازی کارکنان و مدل پیشنهادی پژوهش تشریح خواهد شد. فرضیه اصلی این پژوهش عبارت است از اینکه ابعاد توانمندسازی(چارچوب ساختاری پویا،کنترل تصمیمات سازمان، تسهیم اطلاعات) بر نگرش کارکنان نسبت به افزایش بهروری تاثیر مثبت دارد.